Ik heb het concept en ontwerp van de WordPress blog – Blogfeuer – met pen en papier opgeschreven voordat ik de elektronische pagina’s creëerde.

Elementen die in aanmerking moeten worden genomen

  • Wat wil ik communiceren met mijn homepage? De site zal zich in eerste instantie bezighouden met technische onderwerpen, WordPress en ontwerpelementen van andere sites.
  • Welke inhoudelijke structuur moet mijn site hebben? WordPress biedt geen vaste navigatie. Een CMS-achtige menustructuur is niet nodig. Lange, zwaar gestructureerde blogs kunnen het nadeel zijn. Daarom zal ik de bijdragen thematisch sorteren in categorieën. Ik zal later tags toevoegen. Het menu Categorieën wordt later ook uitgedund.
  • Hoe wordt dit grafisch herontworpen? Omdat ik nog steeds erg fris ben met WordPress, is het mogelijk dat de thema’s kunnen veranderen totdat ik iets vind dat bij mijn smaak past. Maar uit mijn ervaring met Joomla weet ik dat ik de voorkeur geef aan het aanpassen van bestaande templates.
  • Welke functies moet de pagina bevatten? Het moet de essentiële functies bevatten. Afdrukpagina’s, een contactformulier, een sitemap, een duidelijk menu en navigatiestructuur. De implementatie is in het begin wat complexer, omdat verschillende mogelijkheden en plugins getest moeten worden.
  • Welke extensies heb ik nodig? Ik sta nog steeds heel erg aan het begin. Daarom is de site nog enige tijd in alpha-stadium. Er zijn veel plugins, veel goede ideeën. Echt weinig plugins die je echt nodig hebt. Maar deze kunnen doorslaggevend zijn en moeten worden gevonden.

Pen en papier – Pen en papier

Ik heb deze gedachten op schrift gesteld. Een visueel concept is een betere praktische uitvoering van ideeën. Zoals elke schrijver af en toe een typemachine moet gebruiken, zo nu en dan moet een webschrijver/ontwerper/ homepage-exploitant zijn ideeën op papier schrijven.

toekomstig

Ik neem aan dat ook in de toekomst de blog zal veranderen. Als de onderwerpen WordPress en homepages zullen zijn, is het ook te denken dat ik andere categorieën van het dagelijks leven zal opnemen.

En vooruitzichten

Blogfire betekent niet direct de concentratie op één onderwerp. Het moet een basis zijn voor mijn inhoud. Dankzij WordPress is er een eenvoudige en praktische basis.