Hoe kan ik mijn homepage optimaliseren voor een optimale breedte van 800 of 1024 pixels?
Wat zijn de minimale vereisten voor een homepage met WordPress?

Bij het ontwerpen en bewerken van een homepage rijst altijd de vraag welke specifieke browserfuncties en welke opties de bezoeker gebruikt bij het oproepen van zijn eigen homepage.

Daarom vraag ik me af wat bijvoorbeeld de kleinste resolutie is die de meeste mensen gebruiken. Welke browsers worden het meest gebruikt? Welke grafische resolutie/kleurdiepte wordt gebruikt? Welke plugins worden gebruikt, zoals Flash of Java?

Ik moet meteen zeggen, gebruik alstublieft geen advertenties op basis van Java of menu’s die op Java gebeuren.

Voorpagina Optimalisatie – Voor welke resolutie optimaliseer ik? 1024 of 800 breedte als resolutie?

Vele jaren geleden of enkele jaren geleden was een resolutie van ongeveer achthonderd pixelbreedte de standaard voor het ontwerp van een homepage, dus dit is de laatste jaren een beetje veranderd.

In de afgelopen jaren heb ik mijn resolutie geoptimaliseerd voor een 19 inch monitor in een resolutie van 1280 pixels, maar ik moet toegeven dat ik heb nagedacht over het optimaliseren van mijn homepage naar een kleinere resolutie.

Waarom een eigen homepage met een resolutie van 1024?

Netbooks, smartphones, zijn de laatste één tot twee jaar toegenomen. Deze apparaten hebben meestal een resolutie van achthonderd tot 1024 pixels. Daarom is het ontwerp van een homepage met een resolutie van 1280 pixels voor 19 inch TFT-schermen niet meer actueel.

Om deze reden heb ik de breedte van het ontwerp geoptimaliseerd zodat de pagina ook goed kan worden weergegeven op kleinere computers.

Met gereduceerde breedte was het om een 160 pixel brede wolkenkrabber als advertentie op de homepage te implementeren, is het werkelijke inhoudsgebied ongeveer 640 pixels breed, en het navigatiegebied is ongeveer 200 pixels breed. Deze mogelijkheden kunnen goed worden weergegeven met een resolutie van 1024 pixels. Het ontwerp is daarom 1024 pixels breed en past op alle gangbare apparaten, zoals smartphones, tablets of netbooks.

Voorpagina – Breedte – Optimalisatie

Tijdens de analyse merkte ik dat ongeveer tien procent van alle bezoekers nog steeds een resolutie van ongeveer 1024 gebruikt. De vraag is natuurlijk of deze resolutie afkomstig is van de apparaten zelf, of dat deze bezoekers grotere monitoren gebruiken, maar gewoon het browservenster verkleinen. Toch denk ik dat het zinvoller is om een resolutie te gebruiken die de kleinste gemene deler bevat.

Het geheel moet natuurlijk ook harmoniseren met apparaten met een kleine resolutie van achthonderd pixels, zoals kleine smartphones.

Hoe belangrijk is de breedte van een ontwerp in WordPress voor mij?

Mijn bedoeling is dat ik een 160 pixel brede advertentie op het gebied van design kan implementeren. Deze reclame moet zichtbaar zijn, maar ook inhoudelijk, zodat de bezoekers tijdens het surfen op de homepage een goede ervaring wordt geboden en zij voor meer informatie de mogelijkheid kunnen gebruiken om op reclame te klikken.

Voorpagina – Besturingssystemen – Welk besturingssysteem moet ik optimaliseren? Bezoekersnummers Linux, Windows, Apple en Homepage.

Op welke browsers en op welk besturingssysteem test ik? Het moet gezegd worden dat de besturingssystemen van Microsoft in een zeer groot deel van ongeveer tachtig procent staan in vergelijking met een deel van ongeveer tien procent Apple-besturingssysteem, en een zeer klein deel van ongeveer vijf procent Linux-besturingssysteem. Er moet ook rekening worden gehouden met het feit dat bijvoorbeeld de Bezoekersaantallen van Linux ook op grote schaal komen eerder voor dat veel onderwerpen verwijzen naar een homepage over Linux/Ubuntu, en men moet er dan ook rekening mee houden dat deze bezoekers natuurlijk ook een Linux-besturingssysteem gebruiken.
Ik heb al deze waarden overgenomen van Google analytics.

Ik weet zeker dat jullie niet allemaal een Apple thuis hebben, maar het moet in ieder geval uitgebreid getest worden op het Windows besturingssysteem. Dit zijn de gebruikelijke Windows XP, Windows Vista of Windows 7.

Zelf test ik mijn homepage op een Windows-besturingssysteem met behulp van een VMware en zelf gebruik ik een actuele Ubuntu en test ik deze op Google Chrome en een actuele Mozilla Firefox-versie.

Voorpagina optimalisatie – Welke browsers test ik voor mijn homepage?

Ik beperk mij tot het testen van browsers die voldoen aan de huidige standaard. Dat zou zo zijn:

  • Internet Explorer 8, 9; de huidige Firefox-versie en ook de huidige Google Chrome-versie.
  • Ik test geen oudere browsers, omdat deze plaatsen ook vanuit veiligheidsoogpunt een veiligheidsrisico vormen en daarom niet door gebruikers gebruikt mogen worden.

Daarom heeft het voor mij geen zin om te testen op oudere browsers.

Uit de statistieken kan ik ook zien hoeveel procent Firefox, Safari of Internet Explorer gebruikt. Ik zal mij beperken tot de genoemde versies.

Welke extra functies moet een homepage wel of niet bevatten? Flash ja of nee op de homepage?

Flash en Java Script is beschikbaar op bijna alle browsers van mijn bezoekers. Dit biedt de mogelijkheid om reclame in het Flash-formaat of video’s in te voegen.

Java mag nooit worden gebruikt in menu’s of navigatie of als reclame. De prestaties van Java mogen niet worden gebruikt op het internet en vormen een afschrikkingsrisico voor elke bezoeker van een homepage. De laadtijden kunnen ondraaglijk lang zijn door Java.

Mobiele apparaten op uw eigen homepage – smartphones, resolutie, homepage.

Wat is het percentage mobiele apparaten op mijn homepage? Dit kunnen bijvoorbeeld de huidige smartphones zijn. Op mijn homepage wordt gezocht naar een zeer klein percentage smartphones of mobiele apparaten.
Daarom heeft het weinig zin om de breedte of de resolutie van het ontwerp van de homepage nog verder te verminderen, of zich te concentreren op dit publiek, dat mijn site bezoekt met zeer lage resoluties < achthonderd pixels.

Een alternatief voor deze bezoekers met kleine resoluties zou zijn om een speciaal ontwerp te gebruiken dat wordt ingeschakeld zodra mobiele apparaten de homepage bezoeken.

Conclusie – Homepage: welke breedte, 1024,800, test op welke browsers / Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer

Ik hoop dat deze kleine bijdrage u een beetje dichterbij heeft gebracht welke criteria voor optimalisatie relevant zijn voor mijn homepage.

Welke mogelijkheden heeft u, welke mogelijkheden voor optimalisatie moet u gebruiken voor uw homepage, en met welke testcriteria moet u zich bezighouden, als u een optimale surfervaring voor uw bezoekers wilt bereiken.

Test ten minste op browsers, huidige Internet Explorer, Safari, Firefox en Google Chrome browserversies.

In termen van resoluties moet je een breedte van achthonderd pixels en een breedte van minstens 1024 pixels getest hebben.

De kleinste gemene deler hier moet uw aandacht trekken op basis van uw bezoekersaantallen:

  • uw hoofdinhoud moet leesbaar zijn bij een resolutie van achthonderd pixels. Alle functies van uw homepage kunnen echter alleen met een breedte van 1024 pixels zichtbaar zijn.
  • Het gebruik van een homepage ontwerp dat alleen beschikbaar is op een breedte van 1280 Pixelnall mogelijkheden moeten worden vermeden.

Als u hier in deze volgorde rekening mee houdt, zult u niet in staat zijn om een optimaal WordPress ontwerp te vinden.